Salvamont Pitesti

Natura are anumite reguli, dintre care unele sunt foarte stricte. Nerespectarea acestora ne poate ucide. Iar salvamontistii, in astfel de situatii, ne pot salva. Salvamontistii salveaza vieti, dar pentru a face acest lucru bine si repede, au nevoie de sustinere.

A fost placerea noastra de a contribui la continua formare pe care o presupune aceasta meserie a profesionistilor desavarsiti de la Formatia Salvamont Pitesti printr-o sponsorizare ce a permis achizitionarea de echipament special pentru deplasarea la evenimente interne si internationale, precum si deplasari in zone montane diferite in vederea pregatirii profesionale .

In cadrul Formatiei Salvamont Pitesti activeaza 12 salvatori montani, seful de formatie si patru rezerve, precum si directorul, calificat in meseria de salvator montan si administratorul serviciului, de asemenea calificat.

Permanenta este asigurata la punctul de la Cota 2000 Transfagarasan, unde a fost construita baza Salvamont, care sustine activitatea Salvamont pentru formatiile Pitesti si Curtea de Arges si gazduieste personalul de la Drumuri Nationale, in cazurile in care acest lucru este necesar.

In zona de responsabilitate se afla alte 3 refugii, Scara, Caltun si Fereastra Zmeilor.

Formatia Salvamont Pitesti lucreaza in stransa colaborare cu formatia Curtea de Arges si cu Salvamont Sibiu, activ pe versantul nordic al crestei Fagarasului, asigurand astfel asistenta Salvamont pe unul din cele mai aglomerate tronsoane turistice din tara.

Clinica copiilor Club Sportiv Victoria Nadlac
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *