Centrul de zi ”Sanse egale”

Niciun copil nu ar trebui sa sufere, ci sa creasca si sa se dezvolte frumos, inconjurat de iubirea unui camin si fara lipsuri. Din pacate, nu putem controla totul, dar putem contribui, macar putin, la a aduce putina bucurie unor copii cu nevoi speciale.

In Domnesti, judetul Arges, se afla Centrul de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi “Şanse Egale”, ce are ca misiune prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor cu handicap fizic, psihic şi mintal prin asigurarea pe timpul zilei de diverse activităţi de îngrijire, educaţie, socializare, consiliere, dezvoltare şi pregătire în vederea integrării sociale, precum și a unor activități de sprijin, consiliere sau educare pentru părinți, reprezentanți legali si alte persoane

Copiii si tinerii din cadrul centrului „Sanse egale” provin din familii defavorizate socio-economic, prezentând diagnostice multiple şi asociate diversificate, aceştia necesitând terapii de reabilitare comportamentală şi recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie şi neuromusculară.

Programele de recuperare sunt prestabilite si planificate diferit in functie de o serie de factori, cum sunt: vârsta, nivelul de dezvoltare, activităţile şcolare ale celor care sunt înscrişi într-o formă de învăţământ sau conditiile de transport (o mare parte dintre copii si tineri beneficiază de transport asigurat de centru, alţii venind pe cont propriu). In mod similar, programul zilnic al copiilor si tinerilor se desfășoară ținând cont de vârsta acestora, nivelul de dezvoltare, potențialul, nevoile și disponibilitățile pe care le au, asigurându-li-se totodată îngrijirea de care au nevoie pentru o dezvoltare optimă.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, chiar daca nu avem puterea de a-i ajuta pe toti cei care au nevoie, ne dorim sa incercam, pe cat posibil, sa aducem putina bucurie acolo unde se poate. In octombrie 2018, DTO a contribuit cu o sponsorizare la activitatea centrului „Sanse egale”, iar oamenii buni de acolo au raspuns cu bucurie inzecita, pregatind copiilor si tinerilor din centru cateva surprize: o petrecere de Halloween organizata chiar in luna octombrie, prilej de a darui alimente, jocuri si jucarii, o alta petrecere in decembrie ce a urmat serbarii de Craciun, cand copiii si tinerii au primit tot felul de cadouri, achizitionarea in luna februarie 2019 de materiale necesare realizarii de martisoare si felicitari pentru 1 si 8 martie, achizitionarea celor necesare pentru a darui copiilor pachete de Paste, precum si a anumitor materiale si instrumente necesare terapiilor din cadrul centrului și utile în realizarea evaluărilor periodice.

Mai jos veti gasi descrierea completa a activitatii centrului „Sanse egale”, precum si informatii despre copiii si tinerii din cadrul acestuia.

https://www.facebook.com/asociatia.sanseegale

https://www.cjarges.ro/en/web/dgaspc-arges/centre-de-zi-si-recuperare-copii

ASOCIATIA TENIS CLUB TOP TEN PITESTI din Pitesti Clinica copiilor
Join Discussion

1883 Comments